5. Yunanistan, Thassos- Limeniera'da gece turumuz ve demlenme


Gündüz gittiğimiz plajlarda o kadar mutluyduk ki, yerimizden hiiç kıpırdamadık :) Kaldığımız otele gelip ılık bir duş ve ardından ufak bir yorgunluk siestasına yatıp, havanın nispeten daha az sıcak olduğu saatlerde hem yemek yemek için, hem de Limeniera'yı gezmek için Potos'tan kendi aracımızla yola koyulduk. 4-5 dakikada Limeniera'ya geldik.

Burası adanın en büyük köylerinden biri. Denizle sahil şeridi arasında ferah bir genişlik var. Bu sayede plajın hemen üstünde bir nevi kordon var. Sahil kenarındaki cafe/barlarda gece efil efil oturabilirsiniz. Geç saatlere kadar açık olan dükkanlardan alış veriş yapma imkanınız da var.




İster banklarda, ister az ilerideki cafelerde bu güzel
manzaranın keyfini sürebilirsiniz




























Selfiemizi de çekelim ;)




Herhalde adada hiçbir şeye, Sözcü gazetesini
gördüğümdeki kadar şaşırmadım :)































Dükkan sahiplerinin söylediğine göre,
sadece adanın zeytin ağaçlarından ve el işçiliğiye
yapılıyormuş bu ahşap objeler














Belkide adanın tek polis otosu. 96 model Citroen :)
Zaten başka hiçbir yerde karakol ve ekip arabası görmedik.
Gerek yok ki..














Ufak bir çevre gezisi yaptıktan sonra akşam yemeğimizi yiyeceğimiz Kostis'in yerine geldik. Mekan sahibi Kostis siparişleri almak için yanımıza geldiğinde Türk
olduğumuzu anladıktan sonra aramızda
keyifli bir İstanbul ve genel konularla ilgili
 muhabbet geçti




Yunanistan'da bir çok mekanda bu kağıttan masa
 örtülerini kullanıyorlar.
Yemek bitince tek seferde masa tertemiz oluyor





Bence en güzel uzo Barbayanni. Tadı bizim damak
zevkimize yakın. İçimi keyifli.






Müessesenin ikramı kabak mücver ve tabiki
cacıki ile birlikte







Su bardağı kadeh yerine meşrubat bardağı
ama sorun yok





Cacıki






Hayatımda yediğim en güzel kabak kızartmasıydı!
Normalde kabak kızartması içine yağ çeker
ve sünük bir şey olur.
Bunlar ise, patates cipsi gibi, çıtır çıtırdı. Doyamadım
yemeye






Kalamar bizdekinden farklı olarak kollarıyla
birlikte servis ediliyor. Nefis...





Bol zeytinyağlı saganaki






Keyifle yemeklerimizi yedikten sonra az ilerideki
 pastaneye girip baklava aldık

Baklava ve çeşitli tatlılar







Asıl baklavalar bunlar. Hamuru Antep baklavaya göre
çok kalın ve daha şerbetini içmiş.

Hani bayramlarda aile büyükleri bayanlar, baklava yaparlar ya, işte aynı o tarz bir hamuru ve tadı var.
Daha bir şerbetli tatlı gibi.

İlla ki saçma sapan karşılaştırmalara girmeye
hiç gerek yok. Yiyin için, keyif alın..


Hiç yorum yok:


The Önuçaks